Легендарните фотоапаратите Zenit се завръщат.

Легендарните фотопарати Зенит ще се завърнат на пазара през 2018 г., съобщават руски медии. С производството на новите устройства ще се заеме Красногорският завод „С. А. Зверев”, според публикация в Известия. Rostec притежава оптичната фабрика “Красногорски завод” в град Красногорск, близо до Москва. По време на съветската епоха този завод е известен като “Красногорский механический завод (КМЗ)” и произвежда милиони фото и видео камери. Марките включват Zenit, Zorki и Krasnogorsk.

Зенит ще продава новите фотоапарати както в Русия, така и на външните пазари. Компанията си сътрудничи с един от водещите производители на фототехника, за да създаде съвместен продукт. КМЗ ще произвежда оптиката за камерите, а електрониката ще се изготвя в чужбина.

Първият модел от новата линия Зенит се очаква на пазара през следващата година. Фотопаратът ще запази характерните за марката особености и ще излезе в два цветови варианта – тъмен и светъл, декориран с кожа и направен от високочествени компоненти. Това ще бъде пълнокадрова, безогледална цифрова камера, поясняват от разработчика.

Модернизираният Зенит ще струва повече отколкото един хубав смартфон, в частност iPhone, но няма да конкурира фотокамерите от висок клас на водещите брандове, нито масовите бюджетни устройства, допълват руските източници.

Информация от https://technews.bg/