За трета поредна година Canon победи Nikon и грабна наградата на (EISA) Professional DSLR

EOS 5D Mk IV на Canon спечели наградата на Европейската асоциация за визуализация и звук (EISA) Professional DSLR на годината, като за пореден трети път успя да победи Nikon в категорията професионални камери. Все още рекордът по награди държи Sony, която спечели общо шест титли до сега.

Всеки от 30-те милиона пиксела на EOS 5D Mark IV съдържа два фотодиода, които могат да се използват заедно или поотделно. Тази технология позволява създаването на Dual Pixel RAW (DPRAW) файлове, които съдържат двойка изображения, заснети от две леко различаващи се гледни точки. Когато се обработват с помощта на софтуера Digital Photo Professional, DPRAW файловете позволяват на фотографите да правят корекции на изображенията за подобряване на рязкостта в желана зона.

Работата при слаба светлина е подобрена при всяка ISO настройка със силно намален цифров шум и максимална светлочувствителност ISO 32 000 (разширяема до ISO 102 400). Бъдете сигурни в превъзходното качество на изображенията дори когато снимате при слаба светлина.

5D Mark IV разполага с набор от настройки за автоматичен баланс на бялото (AWB), които имат различен подход към изкуствената светлина. Настройката “Приоритет на атмосферата” се стреми да запази част от топлите цветове от източниците на изкуствена светлина с цел да съхрани известна част от атмосферата на дадена сцена, а настройката “Приоритет на бялото” елиминира повечето от топлите нюанси на осветлението от лампи с нажежаема жичка и се стреми да пресъздаде колкото е възможно по-неутрални цветове.

Стилът на снимката “Фини детайли” е включен в 5D Mark IV, за да се увеличи максимално количеството на детайлите, заснемани от 30,4-мегапикселовия сензор на фотоапарата. Тази настройка дава приоритет на градацията на тоновете и подчертава фините детайли.

Превъзходна точност на AF дори с дълги обективи. Ако сте фотограф на спортни събития или дива природа, ще ви се налага често да използвате супертелеобективи с удължители, за да се приближите до обектите си. С максимум 61 точки с 21 AF точки от кръстовиден тип при f/8, фокусирането с висока прецизност се извършва далеч по-лесно.

В сърцето на EOS 5D Mark IV стои бърз DIGIC 6+ процесор, който контролира всеки аспект от работата на фотоапарата, включително преобразуването на необработените данни от сензора във висококачествени изображения с много детайли и малко шум, с прецизни цветове и тонове на кожата.

EOS 5D Mark IV се отличава с надеждна защита от атмосферни влияния3 и здрава конструкция от магнезиева сплав, което ви дава увереността да продължавате да снимате дори когато условията се влошават. По-лек от EOS 5D Mark III, моделът EOS 5D Mark IV е изработен за надеждно снимане и по-дълъг живот. EOS 5D Mark IV предлага слотове за SD и CF карти, поддържащи бързите UDMA 7 карти със скорост на запис до 167 MB в секунда.

Материали и информация от: https://www.dpreview.com/https://photosynthesis.bg/